Amsterdam Light Festival

AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL 2023-2024

Wat is mooier dan samen zijn met vrienden, familie of collega’s tijdens de donkere Decemberdagen. Boek een privé salonboot voor een avond varen tijdens het Amsterdam Light Festival wanneer de stad verlicht is met prachtige lichtkunstwerken.

Geniet op een van onze verwarmde klassieke luxe salonboten van een uitgebreid driegangendiner of aangeklede borrel terwijl u langs de lichtkunstwerken glijdt. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw Amsterdam Light Festival ervaring.

Het Amsterdam Light Festival vindt plaats van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024. De lichtkunstwerken staan aan van 17.00 uur tot 23.00 uur (op zondag t/m dinsdag tot 22.00 uur). Op 31 december zijn de kunstwerken uit.

Wilt u een offerte ontvangen vul dan ons contact formulier in:

Boek nu

Voor Amsterdam Light Festival 2023-2024 zijn kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (ook wel AI) op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, contact leggen en creëren, wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. Wat is de impact hiervan op ons menselijk zijn? Hoe verandert de samenleving en maatschappij door deze digitale evolutie? En waar liggen de grenzen? De verschillende perspectieven worden belicht tijdens Editie 12, met thema: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

De route bestaat uit meer dan twintig lichtkunstwerken van internationale kunstenaars. Van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers en alles wat daartussenin zit. Een diverse selectie dus. We gaan dieper in op onze relatie met personal tech, de mobiele telefoon voorop – we kunnen niet meer zonder, maar soms wil je dat ding in de gracht smijten. Ook onderwerpen als zwermintelligentie, zelflerende algoritmes, gezichtsherkenning en motion-capture passeren de revue.

Editie 12 is een vertaling van, of commentaar op die alomvattende en overal aanwezige technologie waar we zo op vertrouwen, die zo onlosmakelijk is verbonden met ons dagelijks leven. Wat er komen gaat? Dat is Loading…

Scroll naar boven